Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalafiora

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 0.5 kg
mleko 0.5 szklanka
włoszczyzna 25 dag
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
koper posiekany
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalafiora

Z włoszczyzny ugotować wywar. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować we wcześniej przecedzonym przez sito wywarze. Mąkę rozmieszać z mlekiem dodać dodać do zupy dokładnie wymieszać i zagotować. Żółtka dodać do mleka i rozbić widelcem. Wszystko połączyć razem, wymieszać i zagotować. Doprawić solą do smaku i dodać posiekany koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 24.02.2011 14:35
uwielbiam kalafiora
buksiak12 18.09.2010 14:17
spoko przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak