Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka przenna 30 dag
żółtko jajek 5
śmietana 2 łyżki
spirytus 1 łyżka
cukier puder 1 łyż
proszek do pieczenia 1 łyż
tłuszcz do smażenia 75 dag
twaróg 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty

Do mąki dodajemy żółtka,cukier,śmietane,spirytus.Dobrze wyrobić ciasto.Włożyć do lodówki na godzine.Rozwałkować,kroić na paski 7 cm.Formować chrusty.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Wyjmować i kłaść na papier ręcznikowy.Po wystygnieciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak