Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy makaron z pieczarkami i kapusta kiszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 5 szt
cebula 1 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
marchewka 1 szt
mąka 2 szkl
jajko
mleko 4 łyżki
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy makaron z pieczarkami i kapusta kiszona

Z mąki ,jaja i ciepłej wody z dodatkiem mleka wyrabiamy ciasto jak na pierogi . Rozwałkowujemy dość cienko.Tniemy na kwadraty i gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy . Kapuste kiszona kroimy i gotujemy z liściem laurowym i strtą marchewką . Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę .Dodajemy odcedzona kapustę .Mieszamy .Doprawiamy kucharkiem .Podsmażoną kapustę dodajemy do makaronu .Mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 12.01.2012 16:18
prosty i bardzo ciekawy pomysł na makaron.
caralajna 12.01.2012 08:41
podoba mi się kształt makaronu, dlaczego nigdy nie wpadłam żeby tak ciasto pokroić (?)
iwa643 12.01.2012 07:18
Super odsmażany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak