Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 50 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier żelujący 50 dag
wino półwytrawne czerwone 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z malin

Maliny wsypać do rondelka.wlać 3,5 szklanki wody i gotować ok.5 minut do momentu wrzenia.Owoce przecedzić,wywar odmierzyć i ewentualnie uzupełnić wrzącą wodą tak aby było go litr.Wsypać cukier waniliowy,cukier żelujący i gotować 3 min.Można dodać wino.Następnie napełnić słoiczki.Najlepiej jest zużyć w ciągu 2-3 miesiecy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak