Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w smietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1.5 kg
czosnek 2 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
śmietana 12% 300 g
ocet 10 g
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
masło 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w smietanie

Ugotować wywar z ziół dodać sól,pieprz ocet, Królika podzielić na kawałki i zapeklować go w zalewie. Po 24 H wyciągnąc królika,odsączyć,natrzeć czosnkiem,dusić na maśle podlewając wodą około godziny do miękkości.Na koniec wywar zabielić śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak