Królik w smietanie

Królik w smietanie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1.5 kg
  • czosnek

    2 g
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
  • śmietana 12%

    300 g
  • ocet

    10 g
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z ziół dodać sól,pieprz ocet, Królika podzielić na kawałki i zapeklować go w zalewie. Po 24 H wyciągnąc królika,odsączyć,natrzeć czosnkiem,dusić na maśle podlewając wodą około godziny do miękkości.Na koniec wywar zabielić śmietana.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat