Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 25 dkg
drożdże 3 dkg
mleko 1/2 szklanki
cukier 10 dkg
żółtko jajek 3 sztuki
sól
masło 1/4 kostki
rodzynki 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z rodzynkami

Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Drożdże rozpuścić w połowie ciepłego mleka, dodać 2 łyżki cukru i mąki, wymieszać. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. Pozostałą mąkę wysypać do miski, dodać rozczyn z drożdży , żółtka i trochę soli, wymieszać. Masło i resztę cukru dodać do mleka, zagrzać, rozpuścić. Ostudzić, dodać do ciasta. Dodać również rodzynki. Wyrobić ciasto. Piec przez godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.12.2013 09:39
bardzo dobre
Angelika10 13.11.2013 11:43
super ciasto
caralajna 14.06.2013 07:25
pyszne ciasto
IlonaAlbertos 31.12.2012 00:14
Szybkie do przygotowania i smaczne
Magda24 12.11.2012 14:30
dobre
Anna138 04.11.2012 21:17
pyszne
berys18 28.10.2012 18:38
pyszny placek
Seba 08.10.2012 08:24
uwielbiam ciasta drożdżowe
Motorek 21.08.2012 08:23
smaczne
fictor123 01.07.2012 08:34
super
mela25 19.06.2012 08:32
pyszności
teresa18 10.06.2012 09:17
dobre do porannej kawy
Dorota59 28.05.2012 19:50
extra
Anna152 03.05.2012 07:25
super
Krystyna32 02.03.2012 12:09
pycha
mirosława4 17.01.2012 13:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak