Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 40 dkg
śmietana 1,5 szkl
mąka 2 łyżki
cebula 2
mleko
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w śmietanie

Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz. Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zarumienienia. Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Potem przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.12.2013 15:43
taką lubię
mirosława4 23.10.2013 15:40
ze śmietaną jeszcze nie robiłam :)
adelajda 20.10.2013 15:48
mój mąż taką lubi :)
caralajna 14.05.2013 07:31
ciekawy pomysł na wątróbkę
RenataZ-et 10.12.2012 18:27
lubię takie dania
Anna138 28.08.2012 14:04
Bardzo fajny przepis
Wafelek2601 30.07.2012 10:30
dobra
m1monika 10.03.2012 17:13
jeszcze takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak