Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks mojej babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1 kostka
jaja 5 sztuk
mieszanka keksowa
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyzeczka
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: keks mojej babci

1. Utrzeć masło, po trochu dodawać cukier i po 1 żółtku, aż do wyczerpania. ( Im dłużej miksujesz, tym lepiej, nie należy się spieszyć- tylko stopniowo dodawać składniki)

2. Dodać spirytus. Bakalie przesypać mąką. Ubić pianę i dodać do masy. Od tej pory mieszać łopatką. Wsypać mąkę i proszek- wymieszać i bakalie - wymieszać.

3. Ciasto wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 40-45 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 09.06.2012 10:48
Uwielbiam.
mic 29.01.2012 12:19
zjad?bym
staropolanka5 11.01.2012 23:19
prosty, może byc smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak