Sałatka z owoców morza

Sałatka z owoców morza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki krabowe

    25 dag
  • mrożone krewetki

    20 dag
  • muli w zalewie octowe

    1 słoik
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • zielona papryka

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    - -
  • imbir

    1 szczypta
  • ogórek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować sos: składniki sosu połączyć i wymieszać. Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę lub paseczki. Paluszki krabowe i krewetki rozmrozić, przelać na sitku zimną wodą i osączyć. Mule osączyć z zalewy. Paluszki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki połączyć, polać sosem, doprawić do smaku przyprawami Prymat i wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

17.04.2011 23:37
ciekawa propozycja

Barbara55

19.10.2010 15:00
po owocach morza muli mnie

halina17

24.05.2010 12:07
Dobra sałatka dla smakoszy owoców molrza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat