Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z owoców morza

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

paluszki krabowe 25 dag
mrożone krewetki 20 dag
muli w zalewie octowe 1 słoik
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
zielona papryka 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól - -
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat - -
imbir 1 szczypta
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z owoców morza

Przygotować sos: składniki sosu połączyć i wymieszać. Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę lub paseczki. Paluszki krabowe i krewetki rozmrozić, przelać na sitku zimną wodą i osączyć. Mule osączyć z zalewy. Paluszki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki połączyć, polać sosem, doprawić do smaku przyprawami Prymat i wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 17.04.2011 23:37
ciekawa propozycja
Barbara55 19.10.2010 15:00
po owocach morza muli mnie
halina17 24.05.2010 12:07
Dobra sałatka dla smakoszy owoców molrza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak