Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsny z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
przyprawa do zup
kostka mięsna
kasza

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny z kaszą

Schab kroimy w grube plastry i gotujemy w małej ilości wody. Dusimy tak mięso, aż będzie dobre. Następnie dodajemy liść laurowy i kostkę mięsną. Jeżeli jest za mało wody, należy dolać. Przyprawiamy maga, solą i pieprzem. Kasze gotujemy i polewamy sosem. Podajemy z ogórkiem korniszonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak