Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapelusze podgrzybów marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 1/2 szklanka
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 4
cebula 2
podgrzybki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapelusze podgrzybów marynowane

Podgrzybkom ucinamy trzonki. Kapelusze czyścimy. Wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy kilka minut. Ugotowane kapelusze powinny być sprężyste \"nie rozlazłe\". Wkładamy je do słoików. Cebulę kroimy w talarki. Składniki zalewy łączymy, wrzucamy cebulkę i zagotowujemy. Zalewamy grzyby w słoikach. Słoiki zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.01.2012 07:39
chwal? si? - te? mam zapas takich grzybków:)
MAR3STA 20.01.2012 09:33
uwielbiam marynowane grzybki
kasiaw 14.01.2012 19:41
ale narobiły mi smaku na grzybki
aginaa 12.01.2012 20:10
fajne
Marlena/Kinia 12.01.2012 17:55
poproszę o słoiczek grzybków.
BernadettaP 12.01.2012 07:28
Oj, chyba otworzę słoiczek grzybków :)
Ewa6274879 11.01.2012 21:14
Super dodatek do mięs na zimno.
Marcin Vw1 11.01.2012 20:41
z chęcią bym zjadł jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak