Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa dyniowo - cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg miąższu
rosół drobiowy 1 l
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
cebula czerwona 1 szt.
oliwa 4 łyżki
gęsta śmietana 4 łyżki
masło 2 łyżki
dymka ze szczypiorkiem 2 szt. pokrojone
pieprz czerwony
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa dyniowo - cebulowa

Miąższ dyni pokrój w kostkę. Białą cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dodaj dynię, posyp ją curry i pieprzem. Wlej rosół i gotuj ok. 20 min.
Zupę lekko przestudź i zmiksuj na gładko. Przypraw solą i gałką muszkatołową. Wymieszaj ze śmietaną, ponownie mocno podgrzej.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki, wysmaż na chrupko na rozgrzanym maśle. Gorącą zupę wlej na talerze. Każdą porcję posyp podsmażoną czerwoną cebulą oraz pokrojonymi dymkami ze szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 05.06.2012 09:23
pycha
dorotka0000025 24.03.2012 14:02
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak