Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos miętowy do mięs

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogort naturalny 1 kubełek
czosnek 1 główka
świeża mięta 8 listków
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miętowy do mięs

Najlepszy jest do tego malakser. Siekamy czosnek drobniutko i liście mięty - jeśli ktoś lubi mięte proponuje dać jej dużo więcej. Wszystko razem mieszamy, miksujemy czy malaksujemy. Najsmaczniejszy jest jeśli postoi chociaż z godzinkę. Rewelacyjny na grilla do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak