Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
jabłko kwaśne 1 szt
ocet 1 łyżka
cebula biała 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w śmietanie

Śledzie skrapiamy octem, kroimy na 3-4 części i układamy na talerzu. Jabłko trzemy na tartce, cebulę kroimy w cienkie półplasterki i układamy na śledziach. Śmietanę mieszamy z musztardą i dodajemy do śledzi, jabłka i cebuli. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.07.2012 07:30
super;)
jozefinach 06.06.2012 10:25
Pyszności.
RenataZ-et 03.04.2012 20:18
super
Margo1 30.03.2012 14:40
dawno nie jadłam
Seba 06.03.2012 00:38
smaczny
Katarzyna/kate1980 21.02.2012 19:06
pomysłowe
Maniek2 21.02.2012 08:27
super
joanna77 20.01.2012 20:42
super takie śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak