Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 30 dag
cebula 2 szt
śliwki 6 szt
jabłko 1 szt
musztarda 1 łyżka
śmietana 3 łyżka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z brukselki

brukselkę oczyścić z nadpsutych liści dokładnie umyć odsączyć na sicie i poszatkować obraną i opłukaną cebulę drobno pokroić jabłko pokroić w paski śliwki wymoczyć wyrolować i pokroić w paseczki wszystkie składniki połączyć wymieszać z sosem przygotowanym ze śmietany i musztardy doprawić solą cukrem i pieprzem surówkę podawać udekorowaną cząstkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak