Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zwykłe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 1 opak
mąka 1 kg
sól do smaku
cukier do smaku
olej roślinny 150 ml
mleko ciepłe 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zwykłe

Drożdże rozrobić z letnim mlekiem solą i cukrem. Do wysokiej miski wsypać mąkę ,wlać rozrobione drożdże i olej. Następnie bardzo dobrze wyrobić ciasto aż pojawią się pęcherzyki. Stolnicę posypać mąką i położyć ciasto. Odczekać aż wyrośnie, uformować kulki z ciasta ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 % na złoty kolor. Ważne żeby kulki miały miejsce na blaszce żeby wyrosnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak