Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z głabików krakowskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście głąbików krakowskich 25 dag
ogórek 1 szt
rzeżucha 2 łyżka
jogurt 150 ml
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sok cytrynowy 1 łyżka
cebula zielona 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z głabików krakowskich

listki głąbików krakowskich umyć odsączyć wyłożyć na salaterkę posypać posiekaną zieloną cebulą i rzeżuchą skropić sokiem cytrynowym jogurt przyprawić solą i cukrem przygotowanym sosem polać surówkę obłożyć dookoła ogórkiem pokrojonym na cienkie plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak