Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z endywii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

endywia 25 dag
jabłka 20 dag
listki cząbru 2 dag
śmietana 100 ml
czosnek 2 szt
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sok cytrynowy 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z endywii

endywię umyć i odsączyć. czosnek obrać posiekać wymieszać ze śmietaną i listkami cząbru lub estragonu jabłka umyć obrać i pokroić skrapiając sokiem cytrynowym endywię pokroić w niewielkie kawałki wymieszać ze śmietaną i jabłkami przyprawić do smaku solą cukrem i sokiem cytrynowym podawać po przyrządzeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak