Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
marchewka ugotowana 2 szt
pietruszka gotowana 1 szt
cebula 1 mała
mąka 2 łyżeczki
masło 2 łyżeczki
parmezan starty 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z parmezanem

Cebulkę przesmażyć na masełku, dodać koncentrat i podsmażyć razem.
Warzywa pokroić w kosteczkę, dodać do bulionu, razem z przesmażonym koncentratem.
Całość podgotować a następnie zmiksować.
Zrobić zawiesinę z mąki i wody- zagęścić zupę.
Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Podawać posypaną parmezanem i koperkiem

SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.05.2012 22:40
dobra zupka
Iwusia 02.05.2012 22:35
bardzo smakowita zupka
Kuchareczka2 14.04.2012 09:11
znakomita
Adamorek 27.03.2012 23:59
super
Ela15 09.03.2012 09:04
jeszcze takiej nie jadłam
parysek10 07.03.2012 13:50
Ciekawy pomysł z tym parmezanem, wart wypróbowania.
leonkot 27.02.2012 14:25
z parmezanem jeszcze nie jadłam, ale następnym razem zrobię:)
Krystyna32 25.02.2012 10:17
pycha
gosia561 30.01.2012 15:24
?wietny dodatek, polecam
gosia561 18.01.2012 11:00
o ciekawe
Wacław 14.01.2012 09:47
pyszna zupa
Kasia89
Kasia89 12.01.2012 22:25
OOO, ciekawie wygląda z tym parmezanem:)
anemon 12.01.2012 19:39
Fajny pomysł na szybką zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak