Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort miodowy z nutą kokosową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
miód 2 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 szt.
śmietana kremowa 30% lub 36% 3 szklanki
cukier wanilinowy 3 szt.
sok z cytryny z 1/2 szt.
wiórki kokosowe
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tort miodowy z nutą kokosową

Margarynę stop z miodem oraz cukrem. lekko przestudź, wlej do mąki z proszkiem do pieczenia. Wbij jajka, zagnieć ciasto. Podziel je na 4 porcje, każdą rozwałkuj na cienki placek.
Placki umieść w tortownicach wyłożonych pergaminem. Wstawiaj po dwie do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 st. piecz 12 min.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Ostrożnie połącz ją z bitą śmietaną.
Kiedy krem zacznie tężeć, wymieszaj go z sokiem z cytryny. Blaty przełóż kremem. Posmaruj też wierzch i boki. Obsyp wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 01.03.2012 10:01
pyszny torcik, szkoda, że nie ma zdjęcia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak