Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cukier waniliowy 2
cukier 1,5 szkl
mąka tortowa 2 szkl.
budynie śmietankowe 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 0,5 kg
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Ciasto
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodać mąkę ,proszek do pieczenia i budynie..Podzielić na 2 części. Jedną wlać na dno blaszki. Podpiec w piekarniku i wyłożyć starte jabłka wymieszane z cynamonem..Na to wylać drugą część ciasta i piec do momentu uzyskania złotego koloru.:D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.01.2012 13:13
uwielbiam jabłecznik
1j1o1l1a1 11.01.2012 12:58
smacznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak