Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chuda szynka 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy

Mięso pokroic na plastry , zbić tłuczkiem , a później możemy uformowac owalne steki . Czosnek jak najdrobniej posiekac i rozprowadzic na powierzchnię steków , wciskając do mięsa . Wysypac mąkę na talerzyk , wymieszac z pieprzem , steki dobrze posolić i obtoczyc w masę . Usmażyć , wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem . Na pozostałym smalcu zrumienić pokrojona cebulę . Ułożyc steki na półmisku , obkładając cebulę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.08.2013 17:54
mniam pychota!
Fiffi 26.11.2012 22:53
pycha
Anna152 20.09.2012 05:11
super
marchewka 13.07.2012 00:12
mniam, chętnie bym zjadła
olkaaa 27.06.2012 08:01
uwielbiam steki
Maniek2 22.06.2012 08:11
coś smacznego
Gosia20 30.05.2012 07:55
świetne
Angelika6 15.05.2012 12:16
smaczne
Katarzyna56 06.04.2012 10:32
Super
Wojt@s
Wojt@s 30.01.2012 14:23
extra
tomek18 16.01.2012 12:05
smaczne
Justyna Jussstiii 16.01.2012 11:14
super
Justyna Jussstiii 16.01.2012 11:14
super
suzana 11.01.2012 16:42
super
suzana 11.01.2012 16:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak