Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser brzoskwiniowy z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 0,5 puszki
białko 2
cukier 0,5 szklanki
sok z cytryny 1
wiórki kokosowe 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser brzoskwiniowy z bezą

Brzoskwinie z puszki ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Ubić pianę z białek, a gdy będzie sztywna dodać cukier i sok z cytryny i nadal ubijać. Gotową bezę delikatnie wymieszać z kokosem. Nałożyć masę na każdą brzoskwinię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 200 stopniach, aż beza się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 08.03.2012 12:51
extra
aga130982 06.03.2012 10:37
super
Neetka90 24.02.2012 23:07
super!
Neetka90 24.02.2012 23:07
super!
artur7 11.01.2012 19:02
mniam
cooleczka 11.01.2012 13:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak