Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebowa rolada z szynką i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 0,5 paczki
ogórek 1
marchew 1
śmietana 30% 0,5 szklanki
szynka wędzona 20 dag
masło 0,5 kostki
sól do smaku
pieprz
czosnek 1 ząbek
mak

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebowa rolada z szynką i warzywami

Marchew gotowaną pokroić w kostkę. Surowy ogórek drobno pokroić.Masło utrzeć na puszystą masę, troszkę odłożyć na wierzch, a resztę wymieszać z przetartym czosnkiem i warzywami.Masę przyprawić. Kromki chleba obkroić ze skórki i ułożyć na folii, jeden obok drugiego w kształcie prostokąta.Posmarować śmietaną, przykryć folią, rozwałkować. Usunąć folię, nałożyć szynkę i masę maślaną z warzywami.Pomagając sobie folią , zwinąć roladę i w foli włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie roladę odwinąć i posmarować masłem i posypać makiem. Przed podaniem pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak