Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1 kg
laska wanili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z rabarbaru

Rabarbar dokładnie umyć,zdjąć skórkę,pokroić na kawałki o dł ok 1 cm.Zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin.Potem przełożyc do garnka,wrzucić pokrojoną laskę wanili i smażyć 25 minut.Zdjąć piankę z wierzchu i gorący dżem przełożyć do umytych i wyparzonych słoików.Mocno zakręcić.:D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.02.2012 10:33
pyszne -polecam
cooleczka 11.01.2012 13:12
takiego dżemu jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak