Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem ajerkoniakowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ajerkoniak 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyż
cukier puder 10 dkg
kremówka 500 ml
masło 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: krem ajerkoniakowy

masło ucieramy z cukrem dodajemy 350 ml ajerkoniaku i ucieramy wszystko na puch. smietanę ucieramy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą.W pozostałym ajerkoniaku rozpuszczamy żelatyne i mieszamy wszystko z masą gotową mase mozemy przełożyć ciasto lub zrobić sobie deser dowolnie dodajac owoce do niego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 24.02.2013 09:32
dziekuje za pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak