Karkówka w occie balsamicznym

Karkówka w occie balsamicznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • ocet balsamiczny

    6 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    6 łyżek
  • mąka pszenna

  • smalec

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa w płynie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry karkówki należy oprószyć solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, można też przyprawą do mięsa, następnie obtoczyć w mącę i obsmażyć z obu stron na smalcu lub oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na mięso położyć polówki pieczarek (najlepiej jak najmniejszej wielkości), posypać pieprzem i polać przyprawą w płynie i zalać octem balsamicznym wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Piec w piekarniku około 45 minut. Smacznego!:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

20.03.2012 09:03
extra

Norgiusz

19.03.2012 07:40
super

cooleczka

31.01.2012 10:00
lubi? dodatek octu balsamicznego

AgaS10

16.01.2012 19:46
pycha:)

Kuchareczekjeden

16.01.2012 18:21
pycha

leonkot

12.01.2012 16:05
super, w najbliższym czasie wypróbuję

jerry1

11.01.2012 10:00
niebo w gębie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat