Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w occie balsamicznym

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kilogram
pieczarki 1/2 kilograma
ocet balsamiczny 6 łyżek
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
mąka pszenna 3 łyżki
smalec 10 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
przyprawa w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w occie balsamicznym

Plastry karkówki należy oprószyć solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, (opcjonalnie można też przyprawą do mięsa). Następnie obtoczyć w mącę i obsmażyć z obu stron na smalcu lub oleju.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na mięso położyć połówki pieczarek (najlepiej jak najmniejszej wielkości), posypać pieprzem i polać przyprawą w płynie. Zalać octem balsamicznym wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Piec w piekarniku pod przykryciem około 45 minut w temperaturze 180°C. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.03.2012 09:03
extra
Norgiusz 19.03.2012 07:40
super
cooleczka 31.01.2012 10:00
lubi? dodatek octu balsamicznego
AgaS10 16.01.2012 19:46
pycha:)
Kuchareczekjeden 16.01.2012 18:21
pycha
leonkot 12.01.2012 16:05
super, w najbliższym czasie wypróbuję
jerry1 11.01.2012 10:00
niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak