Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1,5 kg
cebula 2 szt
kiełbasa wołowa 1 kg
tłuszcz 1 łyżka
woda 2 l
ziemniaki 4 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Na patelnie dajemy rozgrzany tłuszcz i kładziemy na nie mięso , obsmażamy z jednej i drugiej strony a później dajemy do garnka > Cebulę drobno kroimy i dajemy na pozostały tłuszcz , smażymy zeby uzyskac lekko złoty kolor i dodajemy do mięsa > Wlewamy wodę do garnka i dodajemy kapustę przyprawiamy pieprzem i solą i gotujemy tak z 2 godz . Ziemniaki obieramy w kostkę gotujemy 20 min i podajemy zupę z mięskiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 19.07.2012 23:28
dawno nie robiłam
olkaaa 29.05.2012 07:35
extra
motyl 23.05.2012 21:00
uwielbiam
Betka 15.05.2012 12:00
lubię takie;)
Wacław 27.01.2012 09:43
pyszna zupa !
tomek18 16.01.2012 11:19
lubię
Juleczka20 12.01.2012 20:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak