Żeberka z kapustą

Żeberka z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • smalec

    3 łyżki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • pieprz czarny ziarnisty

    4 sztuki
  • ziele angielskie całe

    2 sztuki
  • kapusta kwaszona

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka należy po pokrojeniu obsmażyć na łyżce smalcu, kapustę kiszoną należy pokroić na drobniejsze kawałki i zalać 1 litrem wody, dodać do niej żeberka, przyprawy i gotować około godziny. Cebulkę należy obrać, posiekać i zeszklić na smalcu. Dodać mąkę i zasmażyć na złoto. Kapustę należy zagęścić zasmażką i doprawić papryką, solą i pierzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pusia

17.02.2014 17:09
lubię takie jedzenie

Katarzyna59

15.02.2014 10:51
pyszne żeberka

Seba

08.09.2013 15:12
smaczne żeberka

IKrakowianka

26.11.2012 15:24
bardzo dobre

manaika

06.04.2012 15:29
super!

buksiak12

05.09.2010 16:39
ciekawy przepis

buksiak12

05.09.2010 16:39
ciekawy przepis

Dorota71

05.09.2010 16:18
super danie

Dorota71

05.09.2010 16:18
super danie

Dorota71

05.09.2010 16:18
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat