Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
smalec 3 łyżki
cebula biała 2 sztuki
mąka 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
kapusta kwaszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z kapustą

Żeberka należy po pokrojeniu obsmażyć na łyżce smalcu, kapustę kiszoną należy pokroić na drobniejsze kawałki i zalać 1 litrem wody, dodać do niej żeberka, przyprawy i gotować około godziny. Cebulkę należy obrać, posiekać i zeszklić na smalcu. Dodać mąkę i zasmażyć na złoto. Kapustę należy zagęścić zasmażką i doprawić papryką, solą i pierzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 17.02.2014 17:09
lubię takie jedzenie
Katarzyna59 15.02.2014 10:51
pyszne żeberka
Seba 08.09.2013 15:12
smaczne żeberka
IKrakowianka 26.11.2012 15:24
bardzo dobre
manaika 06.04.2012 15:29
super!
buksiak12 05.09.2010 16:39
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:39
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:18
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:18
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:18
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:51
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:51
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:51
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak