Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 g
mleko 3 szkl.
masło 120 g
jaja 3 szt
cukier puder 50 g
jabłka 500 g
marmolada morelowa 50 g
migdały 30 g
cukier 40 g
masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po bawarsku

Ryż ugotować w mleku. Masło utrzeć na pianę, dodać żółtka i cukier puder, ucierać i połączyć z ostudzonym ryżem, powoli wymieszać z pianą ubitą z białek. Jabłka, obrane i bez gniazd, pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i posypać bułką tartą, wyłożyć jabłkami, na nich położyć warstwę ryżu i piec w 200st. ok. 40 minut. Wyjąć z pieca, posmarować marmoladą i posypać sparzonymi, obranymi, migdałami. Wstawić z powrotem do pieca i piec, aż migdały zarumienią się. Podawać posypane pudrem i pokrojone na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.05.2012 15:21
Smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak