Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż po wiedeńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 250 g
mleko 4 szkl.
wanilia 1/2 laski
masło 100 g
cukier 80 g
jaja 2 szt
skórka z cytryny 1/2 szt
rodzynki 50 g
sól do smaku
masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po wiedeńsku

Ryż posolić i ugotować w mleku na półtwardo. Masło utrzeć na pianę, dodać cukier i ucierając, dodać żółtka. zimny ryż połączyć masą jajeczną, wsypać rodzynki i powoli wymieszać z ubitą pianą z białek. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i posypać bułką tartą. Włożyć masę i piec w temp 180st. ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.05.2012 15:20
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak