Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki z lukrem i płatkami migdałowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1/4 szklanki
masło 4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 szt
mąka tortowa 2,5 szklanki
kakao 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 opakowania
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z lukrem i płatkami migdałowymi

Miód wymieszać ze stopionym masłem. Pozostałe sypkie składniki wysypać na stolnicę, dodać jajko, połączyć z miodem i masłem, zagnieść ciasto. Wstawić ciasto do lodówki na 30 minut. Rozwałkować, wykrawać kształty. Piec w 180 stopniach około 15 minut.
Gdy wystygną polukrować i ozdobić posypką cukrową i płatkami migdałowymi. Odstawić do wyschnięcia. Najlepiej piec 3 tygodnie przed Świętami i schować do metalowego pudełka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 11.01.2012 12:12
śliczne
Monika111 11.01.2012 09:23
Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak