Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś z kapusta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1 szt
słonina 10 dag
kapusta czerwona 1 szt
cebula 3 szt
mąka 3 łyżki
przyprawy do smaku
wino czerwone 3 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: gęś z kapusta

gęś natrzeć solą i naszpikować słonina przekłuć na wylot pierś i wsunąć słoninę pokrojoną w słupki zrumienić gęś z każdej strony na tłuszczu polewać wodą i dusić do miękkości ok 50 minut poszatkowaną kapustę dodać do gęsi i dusić jeszcze ok pół godz cebulę pokroić w krążki i dodać do duszenia z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę i dodać do gęsi polać winę mięso

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.03.2012 08:12
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak