Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie rożki z orzechami włoskimi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/3 szklanki
orzechy włoskie 30 dag
cukier puder 2/3 szklanki
białka jaj 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie rożki z orzechami włoskimi

Połowę orzechów dwukrotnie zemleć, kolejną połowę posiekać bardzo drobno. Białka jaj ubić z cukrem i dodać do nich orzechy. Następnie dodać mąkę, całość delikatnie wymieszać. W miarę potrzeby można dodać więcej mąki, żeby ciasto nie było rzadkie. Z tak powstałej masy należy formować rożki. Piec je przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.04.2013 08:31
Super deser
Laila2786 07.03.2013 15:10
super łakocie
IKrakowianka 31.08.2012 08:53
Pycha
RenataZ-et 19.02.2012 16:24
szybkie i pyszne :)
IZABELA29 12.12.2011 08:26
smacznie
madi356 27.08.2010 12:02
rewelacja:)
Iwusia 03.07.2010 14:34
Fajny przepis - będę musiała spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak