Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
grzyby 40 dkg
masło 3 łyżki
jaja 2 sztuki
mąka 2 łyżki
kwaśna śmietana 1 szklanka
mleko 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, dodać łyżkę masła, ubić na purre. Ostudzić. Grzyby zalać wodą, ugotować. Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić na nim posiekaną cebulę, dodać grzyby, dusić razem. Zalać śmietaną i mlekiem, dodać liść i ziele, dusić ok. 15 minut, przyprawić, zatrzepać mąką. Do ziemniaków wbić jaja, dodać trochę soli i pieprzu, wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z obu stron na oleju. Podawać polane sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.12.2012 14:13
Ja lubię takie dania.
IZABELA29 11.12.2012 09:06
proste i smaczne
agnieszka214 14.09.2012 19:22
juz ślinka cieknie ja poprosze bardzo
agnieszka214 14.09.2012 19:22
juz ślinka cieknie ja poprosze bardzo
mirosława4 06.06.2012 23:29
fajne
Krystyna32 25.02.2012 09:57
super
Motorek 24.02.2012 10:59
fajne
Ada-Gaba 17.02.2012 07:05
łatwe i dobre
Seba 18.01.2012 09:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak