Z jajek przepiórczych i łososia

Z jajek przepiórczych i łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    10 dag
  • kapary

    2 łyżki
  • śmietana 22-procentowa

    1 szklanka
  • starty chrzan

    1 łyżeczka
  • koperek Prymat

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • rzeżucha

    2 (posiekana)
  • przepiórcze jaja

    25 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

08.05.2011 23:04
pyszności

Barbara55

18.10.2010 15:33
wykwintne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat