Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pikantnym nadzieniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ziemniaki gotowane 40 dag
mąka 40 dag
oliwa 2 łyżki
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
woda 1/2 (gorąca)
twaróg 25 dag
ketchup 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pikantnym nadzieniem

Mąkę przesiać, dodać jajko, 1 łyżkę oliwy i gorącą wodę, zagnieść elastyczne ciasto. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ziemniaki ugotowane przecisnąć przez praskę, dodać pokruszony ser twarogowy, cebulę, pokruszoną bazylię, ketchup, paprykę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek łyżeczką nakładać porcję farszu, złożyć na pół i dokładnie zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy 5-7 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.09.2013 17:32
podoba mi sie,pycha
IlonaAlbertos 05.02.2013 20:35
Bardzo fajny pomysł na nadzienie.
IlonaAlbertos 24.04.2012 22:10
Bardzo apetyczne.
Iwusia 24.04.2012 22:01
smakowite pierogi
Rafał10 19.04.2012 21:47
Z ketchapem pewnie smakują całkiem nieźle, na pewno spróbuję :)
Iwona51
Iwona51 17.01.2012 11:19
fajne
Ewaaa 11.01.2012 12:31
Też czasami dodaję trochę pikanterii moim ruskim pierogom :)
agunesu 10.01.2012 23:34
to taka alternatywna wersja ruskich pierogów:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak