Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sardynki 600 g
oliwa 1/2 szkl.
natka pietruszki do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 g
jajko 1 szt
mąka do smaku
cebula 150 g
ząbek czosnku 1 szt
papryka czerwona 2 szt
białe wino 1/2 szkl.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki faszerowane

Duże sardynki wypatroszyć i obciąć łebki. Wypełnić masą z wymieszanych: jajka, natki, gałki i połowy tartej bułki. Piec 10 minut w żaroodpornym naczyniu polane oliwą. Na pozostałej oliwie zarumienić posiekaną cebulę, czosnek i dodać kawałki papryki. Dolać wino i dusić, aż zgęstnieje. Położyć na sardynki, posypać resztą bułki i wstawić do pieca na 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.05.2012 22:38
Zgadzam się.
aga130982 08.05.2012 06:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak