Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz indyczy z papryką chilli i tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
cebula biała 1 sztuka
pęczek tymianku
papryczka chili 2 sztuki
śmietana kremówka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól, pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz indyczy z papryką chilli i tymiankiem

1. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posikać.
2. Włożyć do garnka z gotującym się bulionem.
3. Gotować 30 min.
4. Dodać listki tymianku i paprykę pokrojona w kostkę, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
5. Gotować 10 min.
6. Dodać 4 łyżki śmietany.
7. Zagotować.
8. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 02.07.2010 08:54
Szybko, tanio, smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak