Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg marynowany w czerwonym winie i ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
oliwa 4 łyżki
cebula 1 szt
mięta liście 1 łyżka
rozmaryn suszony posiekany 1/2 łyżeczki
pieprz ziarnisty 18 szt
sól 1 łyżeczka
pstrąg patroszony 4 szt
żółtko jajek 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek 1/2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg marynowany w czerwonym winie i ziołach

W dużyyym naczyniu żaroodpornym przygotować zalewę. Wino, 4 łyżki wody, oliwę, posiekaną cebulę, miętę, rozmaryn, tymianek liść laurowy, sól i pieprz. Umyte pstrągi włożyć do naczynia, odstawić w chłodne miejsce (nie do lodówki), parę razy przewracać. po pięciu godzinach powoli zagotować, przykryć naczynie folią aluminiową i wstawić do pieca (180 st.). Piec ok. 20 minut. Położyć na podgrzanym talerzu i przykryć by nie ostygła. Sos zmiksować. Do małego garnka wbić 4 żółtka, dodać 4 łyżki sosu i dokładnie wymieszać. Dolać resztę sosu i mieszając podgrzewać do zgęstnienia (nie gotować). Sos przyprawić i polać ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.05.2012 22:18
Pycha.
Maniek2 10.02.2012 09:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak