Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia z kminkiem w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 3 łyżki
jajko 2 szt
mleko 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 10 dag
oliej do smażenia
karp 1 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia z kminkiem w panierce

Kroki postępowania

1
Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić octem winnym, oprószyć solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny
Krok 1 - Filety z karpia z kminkiem w panierce foto
2
Do miseczki wybić jajka, dodać mleko i szczyptę soli, roztrzepać widelcem. Filety z karpia oprószyć mąką, zanurzać w jajkach i obtaczać w bułce tartej.
Krok 2 - Filety z karpia z kminkiem w panierce foto
3
Smażyć z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła.
Krok 3 - Filety z karpia z kminkiem w panierce foto
4
Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Rybę podawać z pieczywem lub z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Filety z karpia z kminkiem w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.12.2013 16:50
smaczny karpik
mirosława4 31.03.2013 18:45
prezentuje się smakowicie
IlonaAlbertos 17.12.2012 17:59
Super potrawa, uwielbiam karpia.
Natalia/tubisiek 09.11.2012 20:39
z chęcią bym spróbowała :)
olkaaa 04.11.2012 10:57
bardzo fajne
agnieszkalider 07.03.2012 12:34
pysznie i zdrowo
Iwona51
Iwona51 14.01.2012 09:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak