Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny gulasz paprykowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1,5 kg
papryka czerwona 4 szt
papryczka chilli 4 szt
cebula 6 szt
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
bulion 250 ml
wino czerwone wytrawne 250 ml
olej do smażenia
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
fasola czerwona z puszki 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny gulasz paprykowy

Wołowinę myjemy i kroimy na małe kawałki i podsmażmy je na rozgrzanym oleju,kiedy się zarumieni podlewamy bulionem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.Cebulę obieramy roimy na plasterki i dodajemy do mięsa,po czym doprawiamy solą i pieprzem.Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę,solimy a papryczki chilli siekamy wraz z nasionami.Do rondla wrzucamy paprykę oraz słodką paprykę w proszku.Całość podlewamy winem i dusimy pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie.Na 15 min przed końcem dodajemy fasolę oraz koncentrat pomidorowy.Podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 31.05.2012 06:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak