Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp na złoto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
cytryna 1 szt
sól do smaku
oliwa 1/2 szkl.
LIŚĆ LUROWY 1 szt
pierz do smaku
cebula 4 szt
natka pietruszki do smaku
migdały słodkie nieprażone 12 szt
orzechy włoskie 4 szt
cleb biały 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: karp na złoto

Rybę posolić i lekko ponacinać grzbiet w poprzek. W nacięciach umieścić kawałki cytryny. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wlać 2 szklanki wody i oliwę, dodać ćwiartki cebuli, liść laurowy, posiekaną natkę i pieprz. Piec ok. 30 minut. Zmiksować orzechy, migdały, miąższ chleba i kłaczek szafranu. Pomieszać z sosem z duszenia karpia i polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.05.2012 15:58
Musi fajnie wyglądać, a jeszcze jak smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak