Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w sosie paprykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
bulion warzywny 2 szklanki
olej
mąka 2 łyżki
mleko 1/3 szklanki
majeranek 1 łyżeczka
sól
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w sosie paprykowym

Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso na złoty kolor. Przełóż do rondla, podlej bulionem i duś, aż mięso będzie miękkie.
Paprykę pokrój w słupki. Do mięsa dodaj paprykę, przyprawy, wlej mleko. Przed końcem duszenia zagęść danie mąką wymieszaną z odrobiną wody, przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 02.05.2012 13:42
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak