Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halibut a\' la minute (na poczekaniu)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

halibut 800 g
mąka do smaku
oliwa 1/2 szkl.
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
migdały 10 szt
białe wino 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: halibut a\' la minute (na poczekaniu)

Kromkę chleba usmażyć na oliwie w dużym garnku. Wyjąć i na tym samym tłuszczu usmażyć na złoty kolor cebulę, dodać pomidory bez skórki. Dołożyć pokrojoną, posoloną i posypaną mąką rybę. Zagotować i dusić na słabym gazie. Migdały drobno posiekać, dodać pokruszony chleb z solą, dolać wino i zmiksować. Dodać do dorsza, wymieszać i lekko gotować ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.05.2012 15:55
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak