Sandacz pieczony

Sandacz pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sandacz

    1-1,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • seler naciowy

    1/2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • brokuły

    1 róża
  • masło

    5 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sandacza należy sprawić, następnie odfiletować i ponacinać w poprzek. Oprószyć solą i pieprzem, obłożyć cebulą, skropić sokiem z cytryny i dostawić na godzinę do lodówki. Marchewkę należy pokroić w cienkie plastry, brokuły na różyczki, selera w talarki. Filety należy ułożyć na folii aluminiowej, obłożyć warzywami, ma wierzchu ułożyć masło. Folię należy zawinąć, rybę upiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

05.01.2014 12:29
smaczna rybka

Wafelek2601

30.08.2013 14:38
Pyszna rybka

linka1312

07.10.2010 21:50
Sandacza to ja chyba nigdy jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat