Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledż w sosie śmietanowo-majonezowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjas 5 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jabłka 2 szt.
ogórki konserwowe 4 szt.
pieczarki marynowane 8 szt.
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 12% 3/4 szkl.
majonez 1/3 szkl.
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: śledż w sosie śmietanowo-majonezowym

śledzie włożyć do miseczki i zalać zimną przegotowaną wodą odstawić na chwilę a następnie je pokroić w niewielkie kawałki,dymkę umyć i posiekać,jabłka obrać ze skórki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,ogórki i pieczarki pokroić w niewielkie kawałki wszystkie pokrojone składniki i 3/4 posiekanej dymki włożyć do miski,skropić sokiem z cytryny i połączyć ze sobą,przygotować sos do miseczki wlać śmietanę dodać majonez,musztardę przyprawić do smaku solą,cukrem i świeżo zmielonym pieprzem dokładnie wymieszać i wylać na sałatkę delikatnie wymieszać,tuż przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem i posypać pozostałą posiekaną dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 20.11.2013 11:47
lubię śledziki :-)
MAR3STA 12.01.2012 09:35
lubię takie śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak